RoSEF 2020

Nu vrem să ratam ocazia de a pune în valoare pe tinerii preocupați de studii, analize, inovare sau care creează prototipuri și soluții ce vin să îmbunătățească calitatea vieții. Prin urmare va anunțăm ca Societatea Științifică Cygnus împreună cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava va organiza și în acest an Concursul Național de Știință și Inginerie RoSEF, concurs aflat la poziția 93 in Lista competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale la care participă elevi români a Ministerului.

Sigur, situația actuală a îngreunat dezvoltarea unor proiecte ale elevilor în școală dar cu siguranță au fost elevi care au reușit să facă studii de documentare in online, au dezvoltat experimente sau mici standuri la domiciliu si care ar putea sta la baza unui mic proiect. Chiar daca în acest an nivelul proiectelor participante nu este la fel de ridicat ca în edițiile anterioare vă recomand să încercați să puneți în valoare pe elevii cu preocupări extracurriculare.

Ediția RoSEF din acest an va fi desigur organizată online și este programată la finalul lunii noiembrie. Organizatorii își propun să acopere un gol marcat de întreruperea olimpiadelor și concursurilor școlare datorită pandemiei prin punerea în valoare a activităților elevilor și profesorilor din ultimul an dar și de a determina profesorii dedicați să găsească noi metode de coordonare a unor proiecte la distanță deoarece această stare de semi-izolare va continua probabil și în următorii doi ani.

RoSEF se va desfășura în acest an după următorul calendar:

- înregistrarea lucrărilor până pe 15.11.2020 la adresa suceava.romania@gmail.com folosind formularul atașat

- trimiterea materialelor pentru jurizare (un film de maxim 10 minute și un referat de prezentare a proiectului de maxim 10 pagini) pana pe 18.11.2020

- interviuri cu elevii autori ai proiectelor pe 21.11.2020

- anunțarea premiilor și trimiterea lor prin poștă spre participanți pe 22.11.2020

Vă anunțăm că unele competiții internaționale la care RoSEF este afiliată s-au desfășurat în acest an în format online (ISEF - SUA, IFEST - Tunisia, WICE – Malaiezia, IMSEF – Turcia, Exporecerca Jove - Spania) și elevi romani au participat și au obținut rezultate foarte bune în SUA si Tunisia.

Vă așteptăm să ne scrieți și să încurajați elevii să se înscrie la RoSEF 2020.

Vom afișa periodic detalii pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *