Organizatorii acestui eveniment deosebit de important pentru România au fost: Ministerul Educaţiei Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii ,,Al.I. Cuza” Iaşi şi Societatea Ştiinţifică ,,Cygnus” –centru UNESCO, în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava, Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Palatul Copiilor Suceava,Colegiul ,,Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Suceava, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava Colegiul Naţional ,,Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul ,,Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic,,Tomşa Vodă” Solca, Liceul Tehnologic,,Vasile Gherasim” Marginea, Şcoala Gimnazială ,,Ion Irimescu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Mănăstirea Humorului, Şcoala Gimnazială ,,Iulian Vesper” Horodnicu de Sus, ,Şcoala Gimnazială Ulma.
Tabăra a avut două secţiuni:
-secţiunea de Fizică la care au fost invitaţi să participe elevii din clasele VI-XII şi s-au format grupe pentru fiecare nivel de clasă
-secţiunea de Astronomie şi Astrofizică la care au fost invitaţi să participe elevi începând din clasa a 0-a până în clasa a XII-a. La această secţiune am avut mai multe ateliere :Astroclub, Prejuniori, Juniori Începători, Juniori Avansaţi, Seniori Începători, Seniori Avansaţi, Performanţă şi Mentori. Mentorii au fost olimpicii internaţionali şi elevi recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional iar aceştia vor primi certificate de voluntariat în limba engleză.
De asemenea acestă tabăra este cuprinsă în calendarul activitatilor Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si se va organiza "sub egida Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO". Această tabără este în preajma olimpiadei judeţene de fizică şi a olimpiadei judeţene de astronomie şi astrofizică astfel încât a fost binevenită pentru pregătirea elevilor prin rezolvări de probleme deosebite precum şi realizarea unor lucrări de laborator la disciplina Fizică. În acest scop au venit din toată ţara, mulţi profesori foarte bine pregătiţi de la licee renumite din ţară şi din judeţ dar şi profesori de fizică de renume din mediul universitar pentru a ajuta la buna pregătire a elevilor. Scopul acestei Tabare de Astronomie este de a organiza cursuri de astronomie si astrofizica atat pentru initiere cat si pentru performanta precum si seri de observatii astronomice cu ajutorul telescoapelor si lunetelor astfel încât să menţinem la acelaşi nivel rezultatele obţinute de elevii români la olimpiadele internaţionale de fizică, astronomie şi astrofizică.