Academia de vara Atlantykron 2006

În urma unor selecţii complexe, grupul de participanţi la Atlantykron 2006 este compus din 29 de persoane. Drumul până pe Insulă este istovitor şi durează 24 de ore în care se doarme pe unde se apuca atunci când se găseşte un pic de timp şi un loc mai liniştit. Pe lângă echipa ce va participa la atelierele de ştiinţă în acest an se alătură grupului şi reprezentanţi ai Cenaclului SF Quasar-Cygnus ce a luat fiinţă în anul anterior.

Atelierul de ştiinţă este condus de Florin Munteanu împreună cu colaboratorii săi: Daniela şi Gyuri Pascu, Pierre de Hillerin, Dan Milici, Andi Caragea, şi are trei teme de bază: Informaţia ca ingredient profond al Universului (modelul Ortofizic al Lumii), Vibraţia - purtatoare de mesaje, O expeditie in  Universul sunetelor ... muzica inspirată vs. muzica ... expirată.

Cygnus organizează patru mici ateliere care vin în completarea programului ştiinţific propus de Centrul pentru studii Complexe: atelierul de nanotehnologii (condus de Cristian Pîrghie), care are ca invitat de Willy Fray (cercetător în domeniul nanotehnologiilor la concernul Bosch), atelierul de astonomie şi astrofizică (coordonat de Victor Şutac), atelierul de energii neconvenţionale la care în premieră în programele Academiei se discută despre fuziunea nucleară ca alternativă pentru viitorul energetic al omenirii şi atelierul de multimedia (condus de Dan Milici) unde se discută despre tehnici multimedia în învăţare, tehnici multimedia în spectacolul de teatru şi în divertisment.

Atelierul de radioamatorism (condus de Cezar Leşanu şi Andrei Drăgoiu) este dezvoltat de Cygnus Suceava şi foloseşte indicativul special YP0IP destinat Insulei de Piatră. Tot ca o premieră pe Atlantykron, Suceava include o probă de radiogoniometrie în Zilele Aventurii, echipamentele fiind aduse de la Suceava. Se realizează transmisiuni radio şi în telegrafie şi sunt realizate demonstraţii practice de conexiuni radio.

Ca în fiecare an, Societatea Ştiinţifică CYGNUS – centru UNESCO încearcă să aducă o pată de culoare în programul taberei. Se lansează asrfel câteva rachetomodele şi se realizează o replică a cronicii hazlii a insulei Kalvarul sub numele de Kevlar.

Membrii Cygnus prezintă în fiecare seara o nanopastilă referitoare la ficţiune în arta grafică (prezentate de Mircea Nanu-Muntean) şi o prezentare multimedia a unei teme de fizică (prezentate de participanţii tineri). În plus, membrii Cygnus sunt invitaţi la dezbaterile organizate de celelalte ateliere pe Atlantykron.

Invitaţii speciali din aceasta ediţie a taberei sunt invitaţi să ţină prelegeri în atelierele de ştiinţă şi sunt intervievaţi la radioul taberei de către membrii grupui de la Suceava.

Membri echipei de la Suceava câştigă premii la şah, la atelierele de arte, gustă bucuria dansului la discoteca organizată datorită numărului redus de ţânţari din acest an şi invaziei de libelule, se desfată cu ciorbă tradiţională de peşte. Cygnus primeşte din partea organizatorilor, alături de alte organizaţii puternic implicate, Trofeul Atlantykron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *