Academia de vara Atlantykron 2002

Susţinută de Sorin Repanovici (coordonatorul echipei de organizatori), Societatea Ştiinţifică Cygnus – centru UNESCO revine la ediţia 2002 a Academiei de vară Atlantykron cu mai multe echipamente decât la ediţia anterioară şi cu o echipă formată din 36 de persoane (lectori şi participanţi).

Atelierul de grafică computerizată (condus de ing. Mihai Viţega) prezintă realizările multimedia ale unei echipe Cygnus care a câştigat două mari premii: Premiul KentExplora ca cea mai bună realizare multimedia a anului în România şi Sigiliul de calitate acordat de cel mai prestigios concurs multimedia din Europa.

Atelierul de astronomie îşi lărgeşte domeniul incluzând în această ediţie şi teme de astrofizică. Pe lângă instrumentele optice aduse de la Universitatea Suceava, participanţii beneficiază şi de o minibibliotecă cu peste 50 de titluri de specialitate pe care Cygnus a transportat-o.

Atelierul de robotică se organizează împreună cu cel de Ştiinţa Complexităţii şi performanţă umană condus de Florin Munteanu (preşedintele Centrului pentru Studii Complexe) şi beneficiază de un mare număr de participanţi care lucrează cu echipamente experimentale aduse în premieră.

Printre invitaţii atelierelor de ştiinţă se numără la această ediţie profesorul Florin Colceag care a ţinut o serie de conferinţe pe tema „România între realitate şi devenire. Rolul copiilor supradotaţi în dezvoltarea societăţii”, Harald Alexandrescu – directorul Observatorului Astronomic din Bucureşti, fiz. Alexandru Caragea şi prof. Alexandru Mironov;

Echipa Oversize Pixel Team (OPT), ce face parte din grupul de la Suceava lansează în premieră de pe insula Inelul de Piatră un set de rechetomodele realizate la Clubul Sportiv din Suceava.

Cygnus, prin Mircea Nanu-Muntean, realizează un film documentar prezentat la Antena 1 Suceava în episoade precum şi interviuri filmate pentru acelaşi post de televiziune, toate reflectând activităţile desfăşurate aici.

Participanţii veniţi de la Suceava obţin majoritatea premiilor acestei ediţii. Astfel Marele Premiu este câştigat de Nicoleta Vasilcovschi, iar pe lângă premiile câştigate la atelierele ştiinţifice sunt luate premii la atelierele culturale, artistice şi sportive (inclusiv premiul I la campionatul de fotbal organizat aici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *